Αν και προσωπικά το έχω μειώσει πάρα πολύ το «άθλημα» των συλλεκτικών εκδόσεων, ωστόσο η συλλογή τέτοιων εκδόσεων φορτωμένες με καλούδια (αλλά και τιμή) παραμένει δημοφιλής για μια μεγάλη μερίδα των gamers. Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση για το κατά πόσο πλέον «αξίζουν» οι συλλεκτικές που βγαίνουν πλέον τόσο συχνά και σε μεγάλες ποσότητες, αλλά δεν θα επεκταθώ. Εδώ θα σας παρουσιάσω (κατά σειρά κυκλοφορίας) τις εντυπωσιακότερες Collector’s Edition παιχνιδιών από όλες τις πλατφόρμες, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν έως και τον Μάρτιο του 2017. Πάμε να δούμε λοιπόν με ποιες συλλεκτικές θα παλέψει το πορτοφόλι μας με τη λογική μας:

[divider]No Man’s Sky – 9 Αυγούστου – PS4/PC – 150$[/divider]

H συγκεκριμένη συλλεκτική θα βγει μόνο για PC σε 10.000 κομμάτια και διατίθεται μόνο μέσω του iam8bit.com, τις εντυπώσεις κερδίζει το τενεκεδένιο διαστημόπλοιο!

[divider]Deus Ex Mankind Divided – 23 Αυγούστου – PC/PS4/XOne – 130€[/divider]

Αν και την βρίσκω ακριβή για αυτά που προσφέρει, τουλάχιστον είναι πλήρης με φιγούρα, steelbook και artbook.

[divider]Recore – XOne – 16 Σεπτεμβρίου – 180€[/divider]

Αν και λατρεύω την αισθητική του Recore, την θεωρώ πανάκριβη, τη στιγμή που μιλάμε για νέο IP, το παιχνίδι μόνο του κοστίζει 40€. A και μόνο στο Xbox One η συλλεκτική, στο PC μόνο το game.

[divider]Final Fantasy XV – 30 Σεπτεμβρίου – PS4/XOne – 270$[/divider]

Πανάκριβη (βέβαια η φιγούρα από μόνη της κάνει γύρω στα 150€), αποκλειστική στο Square Enix Store και ήδη εξαντλημένη! Καλή τύχη στο ebay για όποιον δεν έκανε preorder..

[divider]Mafia 3 – 7 Οκτωβρίου – PC/PS4/Xbox One – 135€[/divider]

Αρκετά πραγματάκια και δείχνουν ποιοτικά, αλλά λίγο μου κακοφαίνεται για 130€, θα την προτιμούσα στα 100. Πολύ μόδα αυτά τα βινύλια αλλά ανεβάζουν την τιμή άδικα πιστεύω καθώς ποιος θα τα ακούσει;;

[divider]Gears of War 4 – 11 Οκτωβρίου – Xbox One – 250$[/divider]

Υπερτούμπανο συλλεκτική για τους φίλους του Xbox One αν και πανάκριβη, τόσο κοντά κάνει η κονσόλα…

[divider]Battlefield 1 – 18 Οκτωβρίου – PC/PS4/Xbox One – 220$[/divider]

battlefield-1-collectors
Η συγκεκριμένη συλλεκτική δεν ξέρω αν θα έρθει στα μέρη μας. Προς το παρόν είναι μόνο για το αμερικάνικο Amazon, ίσως δούμε μια τελείως άλλη για Ευρώπη.

[divider]The Last Guardian – PS4 – 26 Οκτωβρίου – 150€[/divider]

Σε λιιγο πιο συνηθισμένη τιμή μας έρχεται η συλλεκτική του The Last Guardian, σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη, ενώ κρατάω τις επιφυλάξεις μου για την ποιότητα του αγαλματιδίου.

[divider]Titanfall 2 – PC/PS4/XOne – 28 Οκτωβρίου – 250$[/divider]

Εδώ έχουμε ξεφύγει και έχουμε life size κράνος που φοριέται κανονικά, με τα φωτάκια και όλα του ή αλλιώς «How to protect your virginity».

[divider]Dishonored 2 – PC/PS4/Xbox One – 11 Νοεμβρίου – 110€[/divider]

Όμορφη συλλεκτική, ωραία καλούδια, φυσιολογική τιμή και δίνει και δώρο το Dishonored Definitive Edition. Υποψήφια για αγορά!

[divider]Watch Dogs 2 – 15 Νοεμβρίου – PC/PS4/Xbox One – 140€[/divider]

Μόνο… 6 διαφορετικές εκδόσεις υπάρχουν για το Watch Dogs 2, με την πιο περίεργη να είναι αποκλειστική στο Uplay Shop και να διαθέτει τηλεκατευθυνόμενο robot μέσω app που μιλάει και «εμφανίζει» φατσούλες-συναισθήματα! Βγάζει και βόλτα τον σκύλο για 140 ευρώ;;

[divider]SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE – 6 Δεκεμβρίου – PC/PS4/Xbox One – 90€[/divider]

Από τα πιο αναμενόμενα games για εμένα, σίγουρη αγορά σε καλή τιμή και δίνει και το The Stick of Truth ως δώρο για PS4/XONE/PC!

[divider]Horizon Zero Dawn – 1 Μαρτίου – PS4 – 150€[/divider]

horizon-collectors
Μου αρέσει, από το κουτί έως το άγαλμα και το steelbook αλλά θα την προτιμούσα στα 120€ max… Ας δούμε πρώτα τι λέει το παιχνίδι και ίσως σε κάποια πτώση τιμής να χτυπηθεί..

[divider]Ghost Recon Wildlands – 7 Μαρτίου – PC/PS4/Xbox One – 140€ [/divider]

wildlands-calavera-collectors
Αποκλειστική στο Uplay Store, δίνει ποικιλία από συλλεκτικά και μαζί ένα λειτουργικό headset, αντίγραφο από τους Ghosts! Για 140€, αν είναι ποιοτικό το headset ίσως να δικαιολογεί την τιμή της.

Έχετε ξεχωρίσει ήδη κάποια συλλεκτική που σκέφτεστε να χτυπήσετε αλύπητα; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.