Το PlayStation Experience του 2016 σημαδεύτηκε από την επιβλητική παρουσία της Naughty Dog. H αρχή έγινε με το Uncharted: The Lost Legacy και μας αποτελείωσε με την ανακοίνωση του The Last of Us Part II. Τα δύο αγαπημένα μας franchise επιστρέφουν στο PlayStation 4 και μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε από αυτό. Τώρα όσον αφορά το Uncharted όλοι γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει ένα story DLC στα πρότυπα του The Left Behind του πρώτου The Last of Us. Και αν οι περισσότεροι περιμέναμε ότι η αποκάλυψη θα γινόταν στο PlayStation Experience, αυτό που μας εξέπληξε τελείως είναι οι χαρακτήρες της ιστορίας. Καλώς ή κακώς ο πρωταγωνιστής της σειράς Nathan Drake δεν θα έχει συνέχεια, αλλά οι φήμες μιλούσαν ότι στο DLC θα πρωταγωνιστούσε ο αδερφός του ο Sam. Τελικά στο The Lost Legacy έχουμε την επιστροφή της Chloe Frazer, άλλοτε «φίλης» του Nate, ενός δυνατού και αινιγματικού χαρακτήρα, ιδανικού δηλαδή για τη Naughty Dog για να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής.

screen_uncharted_thelostlegacy_06_1480805826

Όσον αφορά το σενάριο του The Lost Legacy αυτό τοποθετείται χρονικά ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Uncharted 4: A Thief End και τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ινδία. Ιδανικό το μέρος για ένα παιχνίδι της σειράς και μη ξεχνάμε ότι η Chloe Frazer κατάγεται κατά το ήμισυ από εκεί. H Chloe λοιπόν με τη βοήθεια της Nadine Ross, που γνωρίσαμε στο Uncharted 4, θα προσπαθήσουν να βρουν ένα αρχαίο πολύτιμο κειμήλιο, το Tusk of Ganesh. Αυτό σημαίνει εξερεύνηση στα βουνά της Ινδίας, σε εξωτικά χαλάσματα και σε ζούγκλες. Το video που είδαμε είναι από την αρχή του παιχνιδιού και φυσικά αυτή η πόλη δε θα είναι το μόνο μέρος που θα συναντήσουμε.

screen_uncharted_thelostlegacy_05_1480805791

 

Στο gameplay μιλάμε για τίτλο Uncharted και θα συναντήσουμε όλα τα στοιχεία της σειράς από το platforming, τα puzzles, τις μάχες (αν και η Chloe θα κινείται διαφορετικά από τον Nate όπως είναι λογικό), καθώς και τις διάφορες action-packed σκηνές σήμα κατατεθέν. Τα οχήματα που θα μας βοηθήσουν στην εξερεύνηση υπάρχουν και εδώ, ενώ όσοι έπαιξαν το Uncharted 4 ξέρουν ότι τα επίπεδα ήταν λίγο πιο ανοιχτά και όχι τόσο γραμμικά (wide linear) και αυτή τη φορά το σκηνικό θα ανοίξει λίγο παραπάνω.

Αρχικά το The Lost Legacy ξεκίνησε ως DLC τελικά είναι ένα story expansion, ένα αυτόνομο παιχνίδι. Η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη από του The Left Behind, αλλά όχι όση αυτή του Uncharted 4 και βρίσκεται κάπου στη μέση. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό αντίτυπο, ενώ θα περιέχει και το πολύ καλό multiplayer και το survival του Uncharted 4. Όσοι έχετε στη κατοχή σας το Uncharted 4: A Thief End‘s Digital Deluxe Edition ή Explorer’s Pack θα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, ενώ τις συγκεκριμένες εκδόσεις μπορείτε να τις αποκτήσετε εώς τις 13 Δεκεμβρίου. Τελικά το Uncharted δε τελείωσε για τη Naughty Dog και ποιος ξέρει μπορεί και στο μέλλον να έχουμε συνέχειες με πρωταγωνιστές και τους υπόλοιπους ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς.