Μπορεί η συνέντευξη τύπου της Sony στη διάρκεια του PlayStation Experience να μας επιφύλασσε πολλές ανακοινώσεις και εκπλήξεις, αλλά αναμφίβολα το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος. Και φυσικά μιλάμε για την αποκάλυψη του The Last of Us Part II και όπως είναι λογικό τα φώτα πέσανε πάνω του. Η Naughty Dog μάλιστα έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παιχνίδι μιλώντας σε panel στην PSX. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος σκηνοθέτης Neil Druckmann αποκάλυψε στο Blog του PlayStation ότι παραλίγο να εγκαταλείψουν την ιδέα για sequel, καθώς θέλανε μια αντάξια ιστορία για τους ήρωες που αγαπήσαμε και μετά από χρόνια και διαφορετικές ιδέες καταλήξανε να βρούνε κάτι ξεχωριστό, που θα μας οδηγήσει σε ένα επικό ταξίδι. Φυσικά είναι πολύ νωρίς στην ανάπτυξη του αλλά θα χρησιμοποιεί αναβαθμισμένη μηχανή της εταιρείας, που χρησιμοποιήθηκε στο Uncharted 4 και μας προσέφερε ίσως τα καλύτερα γραφικά της γενιάς μέχρι τώρα. Ο Creative Director του Uncharted: The Lost Legacy Shaun Escayg μίλησε ενθουσιασμένος για νέες πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες και ότι το The Last of Us Part II θα είναι καταπληκτικό (λες και δε το γνωρίζουμε από τώρα).

31396458265_93118cec4a_z

Όσον αφορά το σενάριο του παιχνιδιού, όπως αποκάλυψε ο Neil Druckmann, στο πρώτο μέρος αφορούσε την αγάπη που υπήρχε ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες, ενώ στο δεύτερο έχει να κάνει με ακριβώς το αντίθετο και έχει να κάνει με το μίσος. Χρονολογικά τοποθετείται λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου, η Ellie είναι 19 ετών και θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού. Όπως καταλαβαίνετε η Ellie θα παίζει διαφορετικά σε σχέση με τον Joel και θα υπάρχουν αλλαγές, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στη πορεία όταν αποκαλυφθεί και gameplay (στην Ε3  ίσως;). Τώρα για τις εύλογες ανησυχίες που υπάρχουν για το εάν η συνέχεια «αποδυναμώσει» το τέλος του πρώτου παιχνιδιού ο Druckmann τόνισε ότι καταλαβαίνουν και αυτοί αισθάνονται το ίδιο, αλλά αν δεν είχαν τη σωστή ιδέα δε θα προχωρούσαν. Τα δύο παιχνίδια θα λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα στο άλλο σε μια γενική αφήγηση. Ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί τη Naughty Dog ότι θα το κάνει σωστά (δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς)! Εντύπωση προκαλεί και ένα άλλο από τα λεγόμενα του Druckmann ότι σε κάποιες ιδέες πειραματίστηκαν με διαφορετικούς χαρακτήρες και ποτέ δεν έμοιαζε σωστό. Το The Last of Us έχει να κάνει αποκλειστικά με τους δύο συγκεκριμένους χαρακτήρες, τον Joel και την Ellie.

Γιατί όμως προχώρησαν στην αποκάλυψη στο PlayStation Experience; Η Sony ήθελε να περιμένουν για να το δείξουν στην Ε3, που είναι το μεγαλύτερο event της χρονιάς, αλλά στη Naughty Dog είναι μεγάλοι fans του Experience και θέλανε να βρίσκονται εκεί με το κοινό του PlayStation, οπότε η επιλογή ήταν μονόδρομος. Κάπως έτσι μάθαμε για το sequel ενός από τους μεγαλύτερους τίτλους στην ιστορία του PlayStation και αν και θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετή υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει (αν αυτό συμβεί μέσα στο 2018 θα είμαστε ευχαριστημένοι) το The Last of Us Part II υπάρχει, είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 4!