Ακόμα μια νέα στήλη από σήμερα στο PSaddict θα ασχολείται με τα παιχνίδια της Instant Game Collection του PlayStation Plus. Ξεκινώντας από τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου, που είναι ήδη διαθέσιμα, θα τα αξιολογούμε και για τις τρεις κονσόλες με βάση την τιμή τους, το metascore και φυσικά την κρίση της συντακτικής ομάδας του PSaddict. Ως γνωστόν αυτό το μήνα έχουμε στη διάθεση μας έξι παιχνίδια, από δύο για κάθε κονσόλα. Για να τα δούμε παρακάτω ένα ένα.

[divider]PLAYSTATION 4[/divider]

Gauntlet: Slayer Edition

Το ιστορικό hack n slash franchise επέστρεψε στο PlayStation 4 και πρόκειται για ένα αρκετά καλό παιχνίδι του είδους. Προσφέρει εύκολο σύστημα μάχης με ατελείωτο button mashing, τετραπλό coop που σημαίνει ότι είναι εύκολο να παίξετε με τη παρέα, αλλά είναι επαναλαμβανόμενο, με τεχνικό τομέα που δεν εντυπωσιάζει και γενικά θα το τιμήσουν οι fans του είδους. Στο metacritic o μέσος όρος της βαθμολογίας είναι 71 και κοστίζει στο PS Store €19.90.

King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember

Η Sony εδώ μας απογοήτευσε όχι γιατί το King’s Quest είναι άσχημο adventure, αλλά πρόκειται για παιχνίδι που αποτελείται από 5 επεισόδια. Το προηγούμενο μήνα υπήρχε ολόκληρη η Season 2 του The Walking Dead, ενώ τα πρώτα επεισόδια τόσο του Game of Thrones, όσο του Tales From the Borderlands και του Resident Evil Revelations 2 είναι δωρεάν στο PS Store…. To πρώτο επεισόδιο του reboot του King’s Quest έχει score 77 στο metacritic και κοστίζει €9.90 στο PS Store.

Γενικά ακόμα ένας μέτριος μήνας για το PlayStation 4, τόσο αν το δούμε από τη ποιότητα των τίτλων, όσο και από την αξία που έχουν τα παιχνίδια.

[alert type=blue ]MΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 74 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €30 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 6.5[/alert]

[divider]PLAYSTATION 3[/divider]
Far Cry 3: Blood Dragon

Το Blood Dragon είναι ένα standalone expansion του Far Cry 3, χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή και είναι ένα open world FPS. H Ubisoft το περιέγραψε ως VHS όραμα του μέλλοντος από τα 80’s, όπου ο χαρακτήρας πρέπει να σώσει το κορίτσι, σκοτώνοντας τους κακούς, σώζοντας ταυτόχρονα τον κόσμο. Αν μη τι άλλο εξαιρετική επιλογή της Sony έχει 82 metascore και κοστίζει στο PS Store €14.99.

SSX

Η διάσημη σειρά snowboarding της EA, αν και έχει ψιλοπεράσει στο περιθώριο, έχει να επιδείξει πολύ καλά παιχνίδια. Το ίδιο ισχύει και για το SSX του 2012, με 81 στο metacritic κόστος €19.90 στο PS Store.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας δε θα πρέπει να έχουν κανέναν παράπονο για τα ιδιαίτερα αξιόλογα παιχνίδια που προσφέρει η  Sony για το PlayStation 3.

[alert type=blue ]ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 81,5 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €35 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 8[/alert]

[divider]PS VITA[/divider]

FREEDOM WARS

Από τους τελευταίους δυστυχώς AAA τίτλους που θα κυκλοφορήσει η Sony για το PS Vita για ένα πολύ καλό action RPG, με δυνατό στοιχείο το multiplayer. Υπάρχουν τόσο competitive modes, όσο και co op, local και online. Έκανε καλές πωλήσεις ειδικά στην Ιαπωνία, έχει 73 στο metacritic και κοστίζει €24.90 στο PS Store.

Rocketbirds: Hardboiled Chicken

Για όσους δε το ξέρετε δώστε του λίγο προσοχή γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό platform shoot em up adventure με στοιχεία stealth και puzzle. Δυνατό coop mode και φοβερό soundtrack, το Rocketbirds: Hardboiled Chicken ταιριάζει γάντι στο φορητό. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο μέρος και το PS Plus είναι καλό promotion. Έχει 76 στο metacritic και κόστος €7.99 στο PS Store.

Από τους καλύτερους μήνες όσον αφορά το PS Vita, η Sony μας προσφέρει δύο εξαιρετικούς τίτλους. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε.

[alert type=blue ]ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 74,5 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €33 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 8[/alert]

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ PS PLUS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Κλείνοντας θα χαρακτηρίζαμε τον Δεκέμβρη ως έναν καλό μήνα για το PS Plus, αν και θα μπορούσε η Sony να προσφέρει κάτι καλύτερο για το PlayStation 4. Οι κάτοχοι PS3 και PS Vita σίγουρα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τους προσφερόμενους τίτλους.

[alert type=blue ]ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ METACRITIC: 76,5 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €98 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 7[/alert]