Platform: PC, Xbox One, PS4
Publisher: Deep Silver
Developer: Volition Inc.
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media
Κυκλοφορία: 15/08/2017

Τι γίνεται όταν το open-world στοιχείο και η ακατάπαυστη καφρίλα μιας developer ομάδας καταφέρνουν να επιβιώσουν αρμονικά μέσα σε έναν τίτλο; Μα, φυσικά, εμπορική επιτυχία!

Κάπως έτσι μας είχε συνηθίσει η Volition και η Deep Silver με το επιτυχημένο franchise του Saints Row, τα τελευταία χρόνια. Μια δόση από μαύρο χιούμορ, με πρωταγωνιστές αλλόκοτους αντί-ήρωες, καθώς και λίγο από την κλασική open-world συνταγή που συναντάμε σε τίτλους, κοντινούς του GTA. Στην ίδια μοίρα, λοιπόν, θα βρεθεί και το Agents of Mayhem, το νέο action-adventure βιντεοπαιχνίδι των παραπάνω εταιριών, το οποίο ακολουθεί τη γνωστή φόρμουλα υλοποίησης, ενώ φροντίζει να μας εθίσει με τις υποσχόμενες προοπτικές του.

Στο Agents of Mayhem, η ιστορία εξελίσσεται στο ίδιο universe με αυτό που έχουμε συναντήσει στο franchise του Saints Row. Έπειτα, από τα γεγονότα του Gat out of Hell, έχοντας επικρατήσει το “ recreate Earth” σενάριο, αρχίζουν οι νέες περιπέτειές μας. Η ιστορία του τίτλου περιστρέφεται, λοιπόν, γύρω από τις εγκαταστάσεις της M.A.Y.H.E.M, της οποία ο στόχος είναι να αποτρέψει τα μελλοντικά, σατανικά σχέδια της L.E.G.I.O.N. που λαμβάνουν μέρος σε μια φουτουριστική έκδοση της Κορέας.

Agents of Mayhem_20170903215201

Κατά την επαφή σας με τον τίτλο θα δείτε γνώριμες προσωπικότητες, οι οποίες είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Το γεγονός αυτό οφείλεται, όπως προαναφέρθηκε, στο ότι τα παιχνίδια της developer ομάδας μοιράζονται το ίδιο universe. Σε γενικές γραμμές, η παραπάνω αυτή κίνηση αποτελεί μια θετική πινελιά στον τίτλο, καθώς οι σκληροπυρηνικοί του franchise θα δεχτούν τους γνώριμους χαρακτήρες με μεγάλη χαρά, πίσω στο προσκήνιο για μια ακόμη περιπέτεια.

Όσον αφορά το όλο concept του Agents of Mayhem μπορούμε να δηλώσουμε ότι σαν ιδέα φαίνεται απλοϊκή, δίχως ανατροπές και ίντριγκες, με ένα φτωχό σενάριο και με προσωπικότητες που δεν προλαβαίνουν να ξεδιπλωθούν (εσωτερικά) κατά τη διάρκεια του campaign. Βέβαια, εκεί που κερδίζει το Agents of Mayhem είναι στο ακατάπαυστο χιούμορ του και τους καλογραμμένους και σατυρικούς διαλόγους. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αρκούν για να προσεγγίσουν νέους players στο universe του Agents of Mayhem. Εντούτοις, ένας φαν της σειράς, ίσως, παρατηρήσει ότι θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί αρκετά καλύτερο το όλο concept.

Agents of Mayhem_20170903213357

Στα του gameplay, ο νέος τίτλος ακολουθεί τα γνωστά μονοπάτια των προκάτοχών του. Από την αρχή του παιχνιδιού θα έρθετε σε επαφή με τις πρώτες αποστολές, που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τις βασικές απαιτήσεις του τίτλου, ενώ σε μετέπειτα στάδιο ακολουθεί η κλασική πλημμύρα από missions που συναντάει κανείς σε παιχνίδια με open-world χαρακτηριστικά. Τα τελευταία θα κερδίσουν το 70% του χρόνου σας, για να μην πούμε ότι αποτελούν το 70% του τίτλου. Διάφορα challenges και missions θα βρεθούν στο προσκήνιο τα οποία θα σας βοηθήσουν στην ομαλή ανάπτυξη του χαρακτήρα.

Agents of Mayhem_20170903220506

Από την άλλη, στην επιλογή ήρωα θα βρεθείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 12 agents, οι οποίοι απαντούν σε κάποιες ορισμένες κλάσεις. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Agents of Mayhem είναι ότι αν και διαθέτει single player mode, το παιχνίδι φέρνει στη σκηνή αρκετά χαρακτηριστικά που θυμίζουν multiplayer. Εντούτοις, η παγίδα βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει ίχνος multiplayer από πλευράς developer.

Το γεγονός που θυμίζει κυρίως έναν MMO τίτλο βρίσκεται από την υλοποίηση του κόσμου, μέχρι και των ηρώων. Ο σχεδιασμός των τελευταίων είναι αρκετά εντυπωσιακός, ενώ κάθε ήρωας έχει κάποιες μοναδικές ικανότητες οι οποίες αντίστοιχα μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας κατά τη διάρκεια της μάχης, ενάντια σε ορισμένες ορδές των εχθρών. Εν κατακλείδι, ανάλογα τον τύπο του εχθρού και έχοντας και τη σωστή επιλογή ήρωα μπορείτε να επικρατήσετε στο πεδίο.

Agents of Mayhem_20170903220301

Σε γενικές γραμμές, ο όλος σχεδιασμός του combat συστήματος είναι παρόμοιος με αυτόν του Saints Row. Υπερδυνάμεις και χτυπήματα που δηλώνουν overpower καταστάσεις επικρατούν, καθώς το όλο σύστημα βασίζεται σε third-person shooter χαρακτηριστικά. Σε τελικό στάδιο, αυτό είναι και το δυνατό σημείο του Agents of Mayhem.

Σχετικά με το γραφικό τομέα, η συνολική προσπάθεια μας άφησε ευχάριστες εντυπώσεις. Ξεκάθαρα, το Agents of Mayhem αποτελεί έναν από τους πιο προσεγμένους τίτλους της Volition, με έναν όμορφα σχεδιασμένο κόσμο, με σκοτεινά και λεπτομερειακά background, καθώς και άψογα animations. Αντίστοιχα, θετικές επιδόσεις συναντάμε και στον ηχητικό τομέα, με τα soundtracks και τα λοιπά effects να κυλούν ομαλά.

Agents of Mayhem_20170903214725

Σε τελικό στάδιο, το Agents of Mayhem αποτελεί μια αξιοπρεπής προσπάθεια της Volition, η οποία φέρνει στο προσκήνιο έναν τίτλο κοντινό στα γούστα της, αλλά και ταυτόχρονα “ξένο” προς αυτό που έχει συνηθίσει ο πιστός player της σειράς. Εντούτοις, η προσπάθεια μετράει και σας διαβεβαιώνουμε ότι δε θα λησμονήσετε τις ώρες που θα αφιερώσετε στο Agents of Mayhem.