Μια νέα πατέντα κατοχυρώθηκε χτες στην Activision, η οποία πραγματικά είναι ότι χειρότερο έχω δει για την εκμετάλλευση του gamer. Προφανώς είμαστε κινούμενα πορτοφόλια για αυτούς, δεν εξηγείται αλλιώς η πατέντα που είχε καταθέσει το 2015 ομάδα έρευνας για λογαριασμό της Activision και η οποία κατοχυρώθηκε μόλις χτες, 17/10/2017.
Πρωτοαποκαλύφθηκε από το Glixel, η πατέντα δείχνει πως το σύστημα matchmaking μπορεί να ελεγχθεί έτσι ώστε να κάνει τα microtransactions για τους gamers πιο «ελκυστικά».Δηλαδή, μπορεί να βάλει επίτηδες νέους παίκτες μαζί με παίκτες που έχουν ξοδέψει λεφτά σε microtransactions ώστε να κάνει τους νέους να δουν «τι χάνουν»¨που δεν έχουν και αυτοί τέτοια όπλα και εξοπλισμό.
Συγκεκριμένα, διαβάστε το παρακάτω από την περιγραφή της πατέντας και προσπαθήστε να μην βγάλετε τα μαλλιά σας:

Για παράδειγμα, ο νέος παίκτης ίσως να θέλει να γίνει ένας άριστος sniper στο παιχνίδι (όπως κρίνεται από το προφίλ του). Η μηχανή των microtransactions μπορεί να βάλει τον νέο παίκτη σε ένα ματς μαζί με έναν άριστο sniper παίκτη. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ο νέος παίκτης ίσως ωθηθεί να κάνει μικρο-αγορές όπως όπλο ή άλλο αντικείμενο που χρησιμοποιείται από τον δυνατό sniper παίκτη (θα θέλει να του μοιάσει δηλαδή).

Όταν αυτό συμβεί το σύστημα θα το λάβει υπόψη για το επόμενο matchmaking. Στόχος του συστήματος θα είναι να τους βάλει σε ένα ματς όπου το νέο τους όπλο θα μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικό, επιβεβαιώνοντας τους πως κάνανε μια «καλή αγορά» με σκοπό φυσικά να την επαναλάβουν.

Η απάντηση της Activision σε όλο αυτό ήταν πως πρόκειται απλά για μια διερευνητική πατέντα από μια ομάδα έρευνας ξεχωριστή από τα στούντιο της και ότι δεν έχει μπει σε κανένα της παιχνίδι έως τώρα με την Bungie να επιβεβαιώνει πως η παραπάνω μέθοδος δεν χρησιμοποιείται ούτε στο Destiny 2.