Platform: PS4, PSVita
Publisher: Bandai Namco Games
Developer: Artdink
Διάθεση: Bandai Namco Greece
Κυκλοφορία: 7/7/2017

Το Sword Art Online είναι από τα anime που έχει “δώσει ζωή” σε πολλά games και μετά από καιρό έφτασε επιτέλους η ώρα να το δούμε σε crossover μαζί με άλλο ένα VRMMO anime. Ο κόσμος του Accel World έχει αρκετά κοινά με αυτόν του SAO , επομένως το πάντρεμα ήταν αρκετά εύκολο και τα δύο franchises έδεσαν πολύ καλά, προέρχονται άλλωστε από τον ίδιο δημιουργό.

Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στον κόσμο του Alfheim, ο οποίος όμως έχει επηρεαστεί από το σύμπαν του Accel World και το περιβάλλον έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, πράγμα θετικό αφού έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα ίδια σχεδόν σκηνικά στα τελευταία παιχνίδια SAO, που διαδραματίζονται όλα στο Alfheim.

Accel World vs. Sword Art Online_20170715214456

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά όταν μια άγνωστη μάγισσα, η Persona Vabel, απαγάγει τη Yui και την κλειδώνει μέσα σε έναν τεράστιο πύργο. Αμέσως ο Kirito και η Asuna γνωρίζουν την Kuroyukihime (Black Lotus) και φτιάχνουν το party τους προκειμένου να πάρουν πίσω τη Yui. Προκειμένου να ελευθερώσουν την κόρη τους οι πρωταγωνιστές μας πρέπει να νικήσουν απομιμήσεις των 7 βασιλιάδων του Accel World και να ξεκλειδώσουν τον πύργο.

Οι πρώτες ώρες του παιχνιδιού περνούν ψάχνοντας τους υπόλοιπους χαρακτήρες και από τα δύο σύμπαντα, οι οποίοι είναι σκορπισμένοι σε όλο το χάρτη και πρέπει να τους ψάξουμε, είτε λύνοντας γρίφους, είτε πολεμώντας κάποιους εχθρούς. Συνολικά το παιχνίδι περιέχει περισσότερους από 20 χαρακτήρες που μπορούν να μπουν στο party, το οποίο όμως μπορεί να αποτελείται από 3 άτομα και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε αν δε βρισκόμαστε στην πόλη ή σε κάποιο save point.

Το γεγονός πως υπάρχουν τόσοι χαρακτήρες είναι πολύ καλό, καθώς οι δυνατότητες και οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, ωστόσο είναι εύκολο να χάσεις τη μπάλα μέχρι να βρεις έναν καλό συνδυασμό, που να σου αρέσει και να είναι καλός στις μάχες. Επίσης όσον αφορά την πλοκή, δυστυχώς όταν έχει τόσους χαρακτήρες κάποιοι μένουν στην άκρη και δίνεται σημασία μονάχα στους πολύ βασικούς.

Accel World vs. Sword Art Online_20170729201229

Το Millenium Twilight έχει αρκετά ικανοποιητικό χάρτη, με τέσσερις διαφορετικές περιοχές, ωστόσο ο χάρτης δεν είναι ευχάριστος και δυσκολεύει αρκετά το gameplay. Δεν υπάρχει zoom in, πράγμα που κάνει πολλές φορές δύσκολο να βρεις κάποια συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορείς να βάλεις κάποιο waypoint για να σε βοηθήσει να μαρκάρεις το μέρος που θέλεις να πας, με αποτέλεσμα να ψάχνεις να βρεις κάτι στο περίπου και αν πρέπει να φύγεις να πρέπει να θυμάσαι ακριβώς σε ποιο σημείο πρέπει να επιστρέψεις αργότερα. Τουλάχιστον εδώ μπορούν να βοηθήσουν κάποια hints που σου δίνουν οι χαρακτήρες σου αν βρίσκεσαι για πολλή ώρα σε αδράνεια και ψάχνεις που να πας.

Οι εχθροί του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολοι, πράγμα λογικό αφού θεωρητικά ο Kirito και η παρέα του έχουν ήδη αρκετή εμπειρία και δε θα έπρεπε να δυσκολεύονται. Σπάνια θα βρεθεί απλός εχθρός που να δυσκολέψει το party μας. Τα boss fights διαφέρουν, αφού προσφέρουν μια δυσκολία, αλλά δεν έχουν και ιδιαίτερες τακτικές, καθώς πολλά από αυτά μπορούν εύκολα να νικηθούν με άμυνα, μανούβρες και τα skills που έχουμε στη διάθεση μας.

Accel World vs. Sword Art Online_20170802062656

Μια ευχάριστη προσθήκη πάντως είναι το online mode, όπου μπορείς να παίξεις ενάντια σε διάφορα boss μαζί με άλλους παίκτες ή να κάνεις φιλικά duels και να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου απέναντι σε πραγματικούς παίκτες.

Μπορούμε να ξεκλειδώσουμε πάντως αρκετά skills και spells, τόσο για τους χαρακτήρες του SAO αλλά και για αυτούς του Accel World, ενώ υπάρχει και το Skill connect mechanic, όπου όσα περισσότερα συνεχόμενα skills χρησιμοποιούμε, τόσο αυξάνεται και η ζημιά που προκαλούν.

Accel World vs. Sword Art Online_20170719032311

Δυστυχώς τα γραφικά του παιχνιδιού είναι outdated και θυμίζουν περισσότερο game παλιάς γενιάς, πράγμα που ρίχνει αρκετά το παιχνίδι. Κάτι ακόμα που το χαλάει είναι η κάμερα όταν πετάς, κατά τη διάρκεια του exploration και της μάχης ο χειρισμός της κάμερας είναι εύκολος, ωστόσο όταν πετάς και ψάχνεις το επόμενο objective είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς στον περίγυρο σου, αφού αν αφήσεις το analog έστω και για ένα δευτερόλεπτο η κάμερα ευθυγραμμίζεται κατ’ ευθείαν εκεί που κοιτάς. Η πιο εύκολη λύση είναι να σταματάς αρκετά συχνά, πράγμα όμως που δε βολεύει και ξοδεύει αρκετό χρόνο, γιατί οι χαρακτήρες μας κινούνται αρκετά αργά όταν δεν πετούν.

Συνοψίζοντας έχουμε ένα Sword Art Online καλύτερο από τα προηγούμενα, με πολλές προσθήκες χάρη στην ύπαρξη του Accel World. Όμορφο story και gameplay χάνει όμως από κάποιους παράγοντες όπως τα γραφικά και τον χάρτη, ο οποίος θα πρεπε να έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Accel World vs. Sword Art Online_20170713213505