Το RPCS3 είναι ένα emulator πρόγραμμα για το PS3, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Δύο νέες δυνατότητες φαίνεται να προστέθηκαν στο emulator, που κάνουν τα παιχνίδια της κονσόλας να φαίνονται πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του RPCS3, το resolution θα φτάνει σε σημεία που το PS3 δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί. Οι δημιουργοί μιλάνε για ανάλυση μέχρι και 10Κ, ένας αριθμός που προφανώς τα περισσότερα συστήματα αυτές τις μέρες δε μπορούν να φτάσουν, ωστόσο οι δημιουργοί έχουν το μυαλό τους στο μέλλον.

Η δεύτερη προσθήκη είναι το «anisotropic filtering» μέχρι 16x, που βοηθά τα παιχνίδια να δείχνουν ακόμα καλύτερα στον RPCS3. Οι developers έφτιαξαν και ένα βίντεο, προκειμένου να δείξουν για τι είναι ικανό το emulator μέσα από τίτλους όπως Demon’s Souls, Yakuza 4 και Tekken 6.

Τα σχόλια των δημιουργών πάνω στο RPCS3:

The difference is quite incredible in titles that have high quality assets. There is a lot of detail that just wasn’t visible at 720p. This feature is available for every PlayStation 3 game running on RPCS3. The only exception being that it does not yet work with Strict Rendering Mode. Games that require this setting will have to wait a bit longer before they can benefit from high resolution rendering.