Αν και οι περισσότεροι στο άκουσμα της λέξης “ιστορίας” βγάζετε αφρούς, η συγκεκριμένη δεν παύει να είναι ο πολυτιμότερος λίθος της ανθρωπότητας. Οι ομάδες ανάπτυξης, με την πάροδο του χρόνου, έχουν επιχειρήσει να ενσωματώσουν μαθήματα ιστορίας μέσα στους διάφορους τίτλους τους. Αλλού επιτυχώς, ενώ αλλού ανεπιτυχώς. Υπάρχουν όμως κι αυτές οι ομάδες ανάπτυξης που φρόντισαν για το δικό τους μάθημα ιστορίας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε 4 από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια… που πήγαν κόντρα στα βιβλία!

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

stalker

  • Μία ουκρανική ομάδα ανάπτυξης έβαλε στο στόχαστρο το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ. Το τραγικό συμβάν έλαβε μέρος τον Απρίλη του 1986 όταν μία βλάβη στον αντιδραστήρα δημιούργησε την πανωλεθρία, που επηρέασε την υγεία χιλιάδων ατόμων. Στο S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl συναντάμε ένα διαφορετικό Τσερνόμπιλ όπου έχουν δημιουργηθεί πολλές ανωμαλίες από την παρενέργια, καθώς έχει ξεκινήσει ένας αγώνας για την κατάκτηση κάποιων artifacts.

Command & Conquer: Red Alert

red alert

  • Δεν χρείαζονται πολλές επεξηγήσεις για τον Β΄Π.Π. Λίγο πολύ γνωρίζουμε τα απαραίτητα. Στο Command & Conquer: Red Alert όμως, τα πράγματα εξελίσσονται λίγο διαφορετικά. Η Ρωσία βρισκόμενη σε δυσμενείς συνθήκες από τις αντίπαλες δυνάμεις αποφασίζει να επιστρέψει πίσω στο χρόνο –μέσω ενός project- και να αλλάξει την ιστορία. Το ταξίδι αυτό στο χρόνο θα φέρει ριζικές αλλαγές, καθώς ο σύντομος θάνατος του Αϊνστάιν θα αποτρέψει τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Παρ’ όλα αυτά, επιστρέφοντας στο παρόν παρατηρείται η μεγάλη άνοδος της Ιαπωνίας, η οποία θα έχει καθοριστικό ρόλο στη νέα ιστορία.

The Order: 1886

order

  • Η Αλεξαντρίνα Βικτωρία ανέβηκε στο θρόνο το 1837, βασίλευσε για 64 χρόνια και σημάδεψε την πορεία εκείνης της εποχής, την οποία ονόμασαν και βικτωριανή. Κατά την περίοδο εκείνη σημειώθηκε ακμή στο εσωτερικό, καθώς όπως έμεινε στην ιστορία “ο ήλιος δεν έδυε ποτέ” για την βρετανική αυτοκρατορία. Στο The Order: 1886 συναντάμε ένα διαφορετικό βικτωριανό Λονδίνο, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, καθώς υπάρχουν και… λυκάνθρωποι.

Wolfenstein: The New Order

wolf

  • Άλλη μία αναφορά στον B΄ Π.Π. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με αυτήν την παραλλαγή, οι Ναζί νίκησαν τον πόλεμο και διεκδικούν αυτά που πλέον τους ανήκουν έχοντας κατακτήσει μέχρι και το φεγγάρι…