Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ένα ντεμαράζ ανακοινώσεων και το 2018 γεμίζει με δυνατούς τίτλους για το PS4 είτε μιλάμε για αποκλειστικούς είτε για multiplatform. Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις αφορούν τα Spiderman,  Spyro Reignited Trilogy και Shadow of the Tomb Raider και ήδη ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότερα τις ημερομηνίες κυκλοφορίες που ήδη γνωρίζουμε για τους μεγάλους τίτλους του 2018, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το πρόγραμμα θα γεμίσει περαιτέρω με τις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν στην Ε3.

Ξεκινώντας μέσα στον Απρίλιο στις 20 του μήνα θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο God of War.  Σίγουρα οι πωλήσεις του θα φτάσουν σε ένα αξιοσημείωτο νούμερο, καθώς η Sony πολύ έξυπνα για τρίτη σερί χρονιά κυκλοφορεί ένα δυνατό της exclusive σε χρονικό διάστημα που δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός (θυμηθείτε το Uncharted 4 πρόπερσι και το Horizon Zero Dawn πέρσι). Το Yakuza 6 που είναι άλλο ένα δυνατό exclusive του PS4 κυκλοφορεί στις 17 Απριλίου και δυστυχώς για τη Sega πέφτει πάνω στο μεγαθήριο της Santa Monica.

Ο Μάιος έχει άλλο ένα αποκλειστικό του PS4 που περιμένει αρκετός κόσμος και μιλάμε φυσικά για το Detroit: Become Human της Quantic Dream. Κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου ταυτόχρονα την ίδια στα ράφια των καταστημάτων και στο PS Store θα βρούμε και το Dark Souls Remastered. Τέλος στις 22 Μαΐου επιτέλους θα κυκλοφορήσει ένας τίτλος tennis κάτι που λείπει από τη βιβλιοθήκη του PS4 και μιλάμε για το Tennis World Tour που ελπίζουμε να μας αποζημιώσει με τη ποιότητα του.

Το καλοκαίρι, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο στη βιομηχανία, θα είναι αρκετά ήσυχο πριν τη φθινοπωρινή καταιγίδα. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους τίτλους αυτοί είναι το Jurassic World Evolution στις 12 Ιουνίου, το ONRUSH από τους δημιουργούς των Motorstorm και Driveclub στις 5 Ιουνίου και το The Crew 2 που ευελπιστούμε να είναι αρκετά καλύτερο από τον προκάτοχο του στις 29 Ιουνίου. Τέλος κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει το Divinity: Original Sin II, που έχει αποσπάσει ήδη εξαιρετικές κριτικές στην έκδοση για PC.

Και πάμε τώρα στον Σεπτέμβρη που είναι ήδη φουλ από δυνατές κυκλοφορίες. Παραδοσιακά, εκτός και αν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη, θα κυκλοφορήσουν οι τρεις αθλητικοί τίτλοι που δεσπόζουν στην εγχώρια αγορά και μιλάμε για τα FIFA 19, PES 2019 και NBA 2K19. Ξεκινάμε στις 4 Σεπτεμβρίου και τη κυκλοφορία του Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, που είναι ένα από τα RPG που περιμένουν οι φίλοι του είδους. 7 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που έχουμε τσεκάρει ήδη οι περισσότεροι και αφορμή είναι η κυκλοφορία του αποκλειστικού Spiderman της Insomniac Games. Μια εβδομάδα αργότερα στις 14 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Shadow of the Tomb Raider και ελπίζουμε να έχει την ανάλογη ποιότητα με τα τελευταία δύο παιχνίδια και μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία. Τέλος στις 21 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η remastered συλλογή των τριών πρώτων platformer της σειράς Spyro με την ονομασία Spyro Reignited Trilogy.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που θα κυκλοφορήσουν τα third party μεγαθήρια της χρονιάς και δε ξέρουμε κατά πόσο θα βρεθούν τολμηροί publishers να δοκιμάσουν τη τύχη τους απέναντι στα Call of Duty: Black Ops 4 και Red Dead Redemption 2. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου και ήδη έχει σκορπίσει τρόμο αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και η Activision που παραδοσιακά κυκλοφορούσε το COD στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη αναγκάστηκε να μεταθέσει τη κυκλοφορία του Black Ops 4 για μην έρθει αντιμέτωπη με το παιχνίδι της Rockstar. Έτσι το Call of Duty: Black Ops 4 θα κυκλοφορήσει φέτος νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου.

Ο Νοέμβριος σίγουρα θα έχει και άλλες μεγάλες κυκλοφορίες που προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα και αυτό που λογικά θα κυκλοφορήσει είναι το νέο Battlefield, ενώ στις υποψηφιότητες είναι και τίτλος από την Bethesda και τη Ubisoft. Πάντως ήδη το 2018 και ειδικά το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου είναι καυτό και καλό θα είναι να κάνουμε ήδη τις οικονομίες μας. Εσείς ποια παιχνίδια περιμένετε για να δώσετε τον οβολό σας;