Πέρασαν ήδη σχεδόν τέσσερα χρόνια από τη κυκλοφορία του PS Vita και αν και δε γνώρισε την επιτυχία που του άξιζε, αυτό δε σημαίνει ότι δε κυκλοφορούν παιχνίδια άξια προσοχής. Μπορεί τα περισσότερα να μην είναι exclusives, αλλά ταιριάζουν καλύτερα στο φορητό, οπότε δείτε παρακάτω τους κυριότερους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν το 2016 για το αγαπημένο μας PS Vita.

psvita

 

[divider]Assassin’s Creed Chronicles[/divider]


Δεύτερος τίτλος της σειράς μετά το Assassin’s Creed 3 Liberation που επισκέπτεται το PS Vita. Αυτή τη φορά μιλάμε για τη τριλογία (China, Russia, India) και αν και θα κυκλοφορήσει λίγο καθυστερημένα σε σχέση με το PlayStation 4, η δισδιάστατη side scrolling δράση του ταιριάζει γάντι για το PS Vita.

[divider]Civilization Revolution 2 Plus[/divider]
Τεράστιο όνομα το Civilization έρχεται στο PS Vita και αν και πρόκειται για μεταφορά από τα κινητά, το παιχνίδι θα περιέχει επιπλέον περιεχόμενο για το φορητό και δε παύει να είναι μια πολύ καλή προσθήκη στη συλλογή.

[divider]Attack On Titan[/divider]


Η Koei Tecmo και η Omega Force (Dynasty Warriors, Samurai Warriors) αποτελούν βασικούς υποστηρικτές του PS Vita και το πολλά υποσχόμενο action παιχνίδι που βασίζεται στo ομώνυμο manga/anime φαίνεται ότι θα αποζημιώσει τους λάτρεις του είδους.

[divider]God Eater 2: Rage Burst[/divider]

Η απόφαση της Bandai Namco να μεταφέρει τη διάσημη σειρά της στη Δύση μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί. Η απάντηση στο Monster Hunter να δούμε αν θα γνωρίσει και εδώ την ίδια επιτυχία με την Ιαπωνία.

[divider]Digimon Story: Cyber Sleuth[/divider]


Άλλο ένα RPG από τη Bandai Namco ενός franchise που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο Pokemon, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία για να λέμε την αλήθεια. Πάντως πρόκειται για αρκετά αξιόλογο παιχνίδι.

[divider]Severed[/divider]


Το ταλαντούχο studio DrinkBox Studios του εξαιρετικού Guacamelee μας ετοιμάζει το Severed, ένα dungeon crawling παιχνίδι πρώτου προσώπου αποκλειστικά για το PS Vita. Βασίζεται σε Swipe touch controls και σίγουρα θα είναι από τους δυνατούς τίτλους της χρονιάς.

[divider]World of Final Fantasy[/divider]


Άλλο ένα μεγάλο franchise έρχεται φέτος στο PS Vita, αν και το συγκεκριμένο περισσότερο μοιάζει με Lego παιχνίδι παρά με τα παραδοσιακά RPG της σειράς.

[divider]Hyper Light Drifter[/divider]


Ενδιαφέρον indie 2D action role-playing game, που θυμίζει εποχές 8bit και 16bit και αποτελεί συνδυασμό του The Legend of Zelda: A Link to the Past και Diablo.

[divider] Mobile Suit Gundam: Extreme Vs-Force[/divider]


Το hit Ιαπωνικό franchise υπόσχεται δυνατές ρομποτικές 2vs2 μάχες είτε σε single ή ακόμα καλύτερα σε multiplayer mode. Αποκλειστικό του PS Vita

[divider]Hitman GO[/divider]

To turn-based puzzle video game με πρωταγωνιστή τον Agent 47 μετά τις εξαιρετικές κριτικές που πήρε στην έκδοση για τα κινητά έρχεται και στο PS Vita. Ευπρόσδεκτη υποστήριξη Square Enix!

[divider]Axiom Verge[/divider]
Το 2D action-adventure που κυκλοφόρησε πέρσι για το PS4 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές θα κυκλοφορήσει και για το PS Vita και μάλιστα ταιριάζει καλύτερα σε φορητή έκδοση. Παίρνει στοιχεία από κλασικούς τίτλους όπως τα Rygar, Contra, Bionic Commando, Blaster Master και Metroid, ενώ όσοι το αποκτήσατε για το PS4 θα το έχετε δωρεάν λόγω cross buy.

[divider]Slain![/divider]
Αιματηρό, gothic action-platformer που θα μας επιστρέψει στις εποχές των 80s και 90s και το κλασικό hack and slash gameplay.

[divider]Forgotten Memories[/divider]


Κλασικό Survival horror τρίτου προσώπου εμπνευσμένο από Silent Hill, Alone in the dark και Resident Evil συνδυάζει εξερεύνηση, puzzles, μάχες και φυσικά τρόμο!

[divider]Shakedown Hawaii[/divider]

1448393728-shakedown-hawaii
Sequel του πολύ καλού Retro City Rampage μόνο που αυτή τη φορά θα μεταφερθούμε από τα 8bit στα 16bit στον καινούριο κλώνο του Grand Theft Auto.

[divider]Mighty No. 9[/divider]


Πνευματικός διάδοχος του Megaman από το διάσημο δημιουργό της σειράς Keiji Inafune ταιριάζει γάντι στο PS Vita.