Τις τελευταίες εβδομάδες μια νέα μόδα έχει ξεκινήσει στα social media με το #10YearChallenge, όπου οι χρήστες ποστάρουν σε αντιπαράθεση φωτογραφία του 2009 με την πρόσφατη τους. Κάπως έτσι και εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο με κάποιους από τους αγαπημένους μας ήρωες του PlayStation από τον Kratos, τον Nathan Drake, την Lara Croft μέχρι και τους Messi, Ronaldo και Lebron James. Επίσης το προχωρήσαμε λίγο παραπάνω με το 20 year challenge με τους Crash, Spyro και το Resident Evil 2. Εκτός όμως από τους χαρακτήρες προσθέσαμε και screenshots από το gameplay των παιχνιδιών με τη διαφορά στα γραφικά στις περισσότερες περιπτώσεις να δείχνει με εμφανή τρόπο πόσο έχουν εξελιχθεί τα video games τα τελευταία χρόνια.

 

 

God of War III 2010 VS God of War 2018

God of War III 2010 VS<br /> God of War 2018

Το soft reboot του God of War που κυκλοφόρησε το 2018 άλλαξε πολλά από τη μυθολογία, τη κάμερα, το gameplay μέχρι και την εμφάνιση του ίδιου του Kratos, όπως μπορείτε να δείτε στις φώτο.

 

 

 

Uncharted: Drake’s Fortune 2007 VS Uncharted 4: A Thief’s End 2016

Η εξέλιξη σε όλο της το μεγαλείο είναι και η εμφάνιση του Nathan Drake από τον αρχικό τίτλο του 2007 μέχρι το καταπληκτικό Uncharted 4 του 2016. Κρίμα που δε θα δούμε ένα 10 year challenge σε δέκα χρόνια από τώρα, καθώς η Naughty Dog δήλωσε ότι οι ιστορίες του Drake τελείωσαν (ελπίζουμε όχι όμως και το franchise).

 

 

 

Tomb Raider Underworld 2008 VS Shadow of the Tomb Raider 2018

Η αγαπημένη Lara Croft είναι από τους χαρακτήρες που έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων. Το reboot του 2013 μας παρουσίασε τη νεαρή εκδοχή της και ξέφευγε αρκετά από την εικόνα ακόμα και από του Tomb Raider Underworld  του 2008. Η τριλογία ολοκληρώθηκε με όχι ιδιαίτερη επιτυχία με το Shadow of the Tomb Raider και μένει πως θα συνεχιστεί το franchise.

 

 

FIFA 09 VS FIFA 19

Στη Manchester United το 2009, στη Juventus το 2019 o Cristiano Ronaldo και κάπως παρόμοια είναι και η πορεία του FIFA από τότε και μέσα στη δεκαετία. Άρχισε να ανεβαίνει και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στη κορυφή πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

PES 2009 VS PES 2019

Όπως βλέπετε και στις φώτο ο Messi έχει αλλάξει αρκετά εμφανισιακά, αλλά παρέμεινε πιστός στη Barcelona, ενώ όσον αφορά το PES η πτώση της ποιότητας στα τέλη της προηγούμενης γενιάς είχε μεγάλο αντίκτυπο στη δημοτικότητα του. Στη τρέχουσα γενιά η σειρά έχει επανέλθει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, αλλά οι πωλήσεις είναι χαμηλές…

 

 

 

NBA 2K9 VS NBA 2K19

Ο Lebron James έχει αλλάξει αρκετές ομάδες μέσα στη δεκαετία, άλλαξε και το look του, αλλά παραμένει παικταράς όπως και να το κάνουμε. Κάπως έτσι και το NBA 2K έχει κάνει άλματα, ωστόσο έχει δείξει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια και μάλλον θα πρέπει να αλλάξει η γενιά για να δούμε κάτι αρκετά βελτιωμένο.

 

 

 

Battlefield Bad Company 2008 VS Battlefield V

Η DICE ωρίμασε αρκετά μέσα στη δεκαετία και γενικότερα τα FPS εξελίσσονται κυρίως βασιζόμενα στο multiplayer κομμάτι. Η Frostbite μηχανή γραφικών της EA επίσης έχει ανεβάσει τον πήχη στον τεχνικό τομέα.

 

 

Call of Duty World at War 2008 VS Call of Duty Black Ops 4 2018

Το σημαντικότερο ίσως σημείο που διέφερε φέτος το COD ήταν η απουσία του single player campaign, αν και αυτό δεν επηρέασε τις πωλήσεις. Μπορεί στα επόμενα 10 χρόνια να μη μιλάμε καν για campaign και τα FPS να είναι αποκλειστικά multiplayer…

 

 

 

Και λίγο 20 year challenge!

Crash Bandicoot 1996 VS Crash Bandicoot N’ Sane Trilogy 2017

Η Activision έκανε την έκπληξη και παρά τις ανησυχίες μας έκανε άριστη δουλειά με τα remake των τριών θρυλικών platform τίτλων του PS One. O δρόμος έχει ανοίξει για νέες περιπέτειες με την άλλοτε μασκότ του PlayStation.

 

 

Spyro The Dragon 1998 VS Spyro Reignited Trilogy 2018

Η επιτυχία του Crash Bandicoot N’ Sane Trilogy άνοιξε την όρεξη της Activision και το Spyro Reignited Trilogy ήταν εξαιρετικό remake των τίτλων του PS one.

 

 

Resident Evil 2 1998 VS Resident Evil 2 2019

Μετάλλαξη σε όλους τους τομείς έχει υποστεί ο κλασικός survival horror τίτλος του 1998. Οι διαφορές στα γραφικά όπως βλέπετε είναι τεράστιες, ενώ έχει αλλάξει και η κάμερα του παιχνιδιού. Αυτό το remake ίσως ανοίξει το δρόμο για να δούμε κάτι παρόμοιο και σε άλλους τίτλους της PS one εποχής.