Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως οι μεγάλοι που παίζουν παιχνίδια έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ευτυχίας, και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερη χαλάρωση, σαν αποτέλεσμα του gaming.

Παράλληλα λοιπόν με την επιστημονική έρευνα σας δίνουμε 10 λόγους που βγάζουν νόημα που συμβαίνει αυτό.

[divider]1.Είναι πιο συνδεδεμένοι με το παιδί μέσα τους[/divider]

Λίγοι είναι οι μεγάλοι που κάνουν κάτι παιχνιδιάρικο μετά από τις υποχρεώσεις στη δουλειά και στο σπίτι. Αντίθετα με αυτούς που δε παίζουν πολλοί από τους υπόλοιπους που ασχολούνται με το gaming έχουν περισσότερες πιθανότητες για καθημερινή ενασχόληση με το παιχνίδι ανάλογη με αυτή που είχαν όταν ήταν μικρά παιδιά.

[divider]2. Έχουν μία εύκολη έξοδο από το καθημερινό στρες [/divider]

Όσο μεγαλώνουμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερη πίεση στη ζωή. Λογαριασμοί, δουλειά. οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ. Παίζοντας λοιπόν παιχνίδια είναι ένας εύκολος τρόπος να φύγει το στρες και να κάνεις σε καθημερινή βάση, έστω και για λίγο, κάτι που σε ευχαριστεί.

[divider]3. Έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερη δημιουργικότητα και φαντασία.[/divider]

Όποιος έχει παίξει video games μπορεί να καταλάβει ότι όντως η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι και εκεί. Είτε είναι ένα ρεαλιστικό παιχνίδι είτε ένα παιχνίδι σε κόσμους φανταστικούς, χρησιμοποιείς τη φαντασία σου ώστε να βάλεις τον εαυτό σου στο μυαλό του πρωταγωνιστή και στο κόσμο του παιχνιδιού κάτι που εκπαιδεύει το κομμάτι της φαντασίας και δημιουργικότητας του εγκεφάλου σου.

[divider]4. Έχεις κάτι με το οποίο μπορείς να δεθείς με άλλους.[/divider]

Έχεις βρεθεί ποτέ σε έναν χώρο με ανθρώπους που δεν έχετε τίποτα κοινό;
Πάνω από 50% του ώριμου πλέον πληθυσμού στην Ευρώπη παίζει κάποιο παιχνίδι, και γύρω στο 81% από τις ηλικίες 18 με 29 είναι gamers. Στατιστικά μιλώντας κάποιος από αυτούς έχει βρεθεί μαζί σου σε αυτόν τον χώρο που δεν έχεις τίποτα κοινό με τους άλλους. Αν τον βρεις θα έχεις κάποιον να ανταλλάξεις μια κουβέντα μέχρι να τελειώσει το ανίερο μαρτύριο.

[divider]5. Έχουν περισσότερη ισορροπία στο τρόπο που βλέπουν τη ζωή.[/divider]

Ένας ακόμη λόγος που οι μεγάλοι gamers είναι πιο χαρούμενοι είναι διότι έχουν ισορροπία στο τρόπο που βλέπουν τη ζωή.
Μπορούν να μοιράσουν πιο εύκολα τη καθημερινότητα τους ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τη διασκέδαση. Η άμεση πρόσβαση στο gaming βοηθάει σε αυτό.

[divider]6.Έχουν καλύτερο συγχρονισμό στα χέρια και τα μάτια.[/divider]

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που παίζουν video games έχουν καλύτερο συγχρονισμό στα χέρια και τα μάτια λόγο των παιχνιδιών. Αυτό φυσικά βοηθάει και στη καθημερινότητα τους.

[divider]7. Μπορούν να συμπεριλάβουν και άλλους φίλους στον χρόνο που θέλουν να περάσουν «μόνοι».[/divider]

Όταν έχει μπουχτίσει από όλους και όλα, θέλεις και λίγο χρόνο να περάσεις ευχάριστα μόνος σου. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και να μην είσαι μόνος σου ακριβώς. Μπορείς αυτό το χρόνο να τον περάσεις μόνος αλλά και με online παρέα ξεδίνοντας σε ένα παιχνίδι έτσι ώστε να είναι μόνος αλλά όχι και τελείως μόνος.

[divider]8. Πάντα έχουν κάτι να περιμένουν[/divider]

Πήγες σε μια συναυλία πέρασες καλά. Περιμένεις μήπως ξανατύχει να παίξει καμία καλή πάλι σε 6 μήνες; 1 χρόνο;. Με το gaming δε χρειάζεται να περιμένεις τόσο. Πάντα υπάρχει κάτι που να περιμένεις και η αναμονή αυτή είναι ευχάριστη. Είτε είναι για πας στην επόμενη πίστα του παιχνιδιού ή για να δεις την ιστορία του να ξετυλίγεται κτλ. Αυτή η ευχάριστη προσμονή δίνει στο χόμπι ενδιαφέρον και χαρά. Αυτή τη θετικότητα, ασυναίσθητα τη περνάς και στην υπόλοιπη καθημερινότητα σου.

[divider]9. Είναι πιο κοντά με τις νεότερες ηλικίες[/divider]

kid

Κακά τα ψέματα το παιχνίδι είναι κάτι που τραβάει τα παιδιά σαν μαγνήτης. Ότι παιχνίδι και να είναι αυτά θα τρέξουν σε αυτό. Το gaming είναι ένας καλός τρόπος να είσαι σε επαφή με τα παιδιά σου και να έχεις κάτι κοινό. Κάτι που δε θα το κάνεις από αγγαρεία μαζί τους αλλά θα το θέλεις. Μη κυνηγάτε λοιπόν τα παιδιά σας επειδή το παιχνίδι τους σας ζαλίζει. Παίξτε μαζί τους.

[divider]10. Μπορείς να μετατρέψεις τις βαρετές καταστάσεις σε διασκεδαστικές.[/divider]

Όλοι οι μεγάλοι περιμένουν στις ουρές του δημοσίου, στα λεωφορεία και γενικά υπάρχουν στιγμές που δε μπορείς να κάνεις κάτι από το να βαριέσαι και να περιμένεις. Για κάποιον gamer αυτό είναι μια ευκαιρία για να ανέβει level στο παιχνίδι του.

Ποτέ δε θα πειράξει έναν gamer να περιμένει στην ουρά για τον γιατρό αν έχει στα χέρια του το PSVita. Ούτε η καθημερινή διαδρομή με το λεωφορείο. Μη σου πω πως υπάρχουν και στιγμές που δε θέλεις να τελειώσει η αναμονή γιατί μόλις τερματίζει και το επόμενο επίπεδο.

[divider]Επίλογος [/divider]

Ας αδράξουμε την ευκαιρία του άρθρου και να αναφέρω πως επ’ουδενί λόγο δε πρέπει να γίνεται κατάχρηση του gaming στη ζωή μας. Υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος εκεί έξω. Φίλοι, συγγενείς, χαρές, οικογένεια και δουλειά. Όλα κομμάτι της ζωής μας και σημαντικό. Παν μέτρον άριστον λοιπόν. Οι καταχρήσεις καταστρέφουν.