Το νέο μέλος της κλασσικής fighting σειράς, Mortal Kombat X, έρχεται να εισάγει καινούριους μηχανισμούς στο playstyle των παικτών. Συγκεκριμένα στο Mortal Kombat X θα μας παρουσιαστούν τα Variations, οι παραλλαγές στην ουσία, στο fighting style των χαρακτήρων.

Ο κάθε χαρακτήρας θα διαθέτει τρία variations το οποίο θα επιλέγεται όταν διαλέγουμε το χαρακτήρα μας και δεν θα μπορούμε να το αλλάξουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με το variation θα αλλάζει και η εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα μας ώστε να αναγνωρίζεται αμέσως πιο variation έχει επιλεγεί, ενώ θα έχουν και πρόσβαση σε special moves.

Για παράδειγμα το Hellfire variation του Scorpion θα προσφέρει περισσότερη πρόσβαση σε flaming special moves, ενώ η Ninjutsu παραλλαγή θα του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει το σπαθί που χει στη πλάτη του. Η τρίτη του variation είναι η Inferno και θα του δίνει τη δυνατότητα να επικαλεστεί ένα δαίμονα που θα τον βοηθάει στη μάχη.

Κάθε χαρακτήρας θα διατηρεί το βασικό set κινήσεών του, ασχέτως το variation του, ενώ πέρα από τη ποικιλία combo και διαφορετικών playstyles λόγω variations, θα έχουμε και διαφορετικά fatalities! Μεγάλη ποικιλία λοιπόν σε ένα από τα πιο αναμενόμενα fighting games!